Bel mij terug

Per jaar zijn er 40+ aanbestedingen voor kantine- en cateringdiensten. Via een onderhandse of openbare aanbesteding kopen (semi)overheden de restauratieve voorzieningen in. Sinds 2012 ondersteunt ons aanbestedingsadviesbureau cateringbedrijven bij het inschrijven. In deze periode hebben onze adviseurs voor meer dan 2,3 miljoen Euro aan omzet binnengehaald met een uitstekend scoringspercentage.

Belangrijke ontwikkelingen in kantine- en cateringaanbestedingen

Het aanbieden van een gezonder assortiment aan de gasten is de belangrijkste trend die onze adviseurs zien in aanbestedingen. Daarnaast zien wij doorlopend meer aandacht voor de oorsprong van de gerechten. Denk hierbij aan dierenwelzijn en aandacht voor de ecologische foodprint. Tot slot doen verschillende automatiseringsoplossingen intrede in deze markt. Gasten gerechten laten bestellen via de mobiel is hier een goed voorbeeld van.

Hulp bij een aanbesteding kantine- en cateringdiensten

Het inschrijven op een aanbesteding voor kantine- en cateringdiensten vereist specialistische kennis. Bij 123aanbesteding hebben onze adviseurs veel ervaring met het inschrijven en winnen van onderhandse en openbare aanbestedingen van (semi)overheden en het bedrijfsleven. Voor onze cateringklanten hebben wij voor meer dan 2,3 miljoen Euro aan omzet gerealiseerd. Bovendien hebben wij de intrinsieke wil om elke aanbesteding te winnen. Door onze systematische aanpak weet u zeker dat het maximale wordt gehaald uit uw toegevoegde waarde.

Zo vergroten wij uw winkansen

  1. Analyse van de selectiecriteria en gunningscriteria;
  2. Analyse van de relevante aspecten van uw organisatie;
  3. Concreet en realistisch bid/no-bid advies;
  4. Samen uw meerwaarde identificeren en uitlichten;
  5. Maatregelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden verwoorden (SMART);
  6. Het geheel verwoorden tot een verhalend en actief plan van aanpak;
  7. Pre-beoordeling van de plannen door een dossierspecialist;
  8. Professionele vormgeving van uw inschrijving;
  9. Evaluatie van het inschrijfproces en het resultaat;

Op de dienstenpagina ziet u hoe wij u concreet kunnen ondersteunen maar u kunt natuurlijk ook bellen voor een persoonlijk gesprek.

Direct advies