Bel mij terug

Per jaar zijn er circa 10 openbare aanbestedingen voor het leveren van receptiediensten bij (semi)overheden en daarnaast zijn er circa 20 onderhandse aanbesteding met gelijke doelstellingen van grotere organisaties in Nederland. 

Belangrijke ontwikkelingen bij aanbestedingen receptiediensten

Het is de trend om gedeeltelijk als flexibele schil of zelfs de gehele receptiedienstverlening uit te besteden. De doelstelling van de opdrachtgever is veelal uitbreiding van de capaciteit op momenten van piekbelasting, borging van ziekte in de eigen organisatie en borging van de competenties. Doordat receptiemedewerkers medewerkers en gasten dagelijks spreken is het van belang om goed te matchen qua hospitality en de algehele cultuur van de aanbestedende dienst.

Hulp bij een aanbesteding receptiediensten

Het inschrijven op een aanbesteding receptiediensten vereist specialistische kennis. Bij 123aanbesteding hebben onze adviseurs veel ervaring met het inschrijven en winnen van onderhandse en openbare aanbestedingen van (semi)overheden en het bedrijfsleven. Bovendien hebben wij de intrinsieke wil om elke aanbesteding te winnen. Door onze systematische aanpak weet u zeker dat het maximale wordt gehaald uit uw toegevoegde waarde.

Zo vergroten wij uw winkansen

  1. Analyse van de selectiecriteria en gunningscriteria;
  2. Analyse van de relevante aspecten van uw organisatie;
  3. Concreet en realistisch bid/no-bid advies;
  4. Samen uw meerwaarde identificeren en uitlichten;
  5. Maatregelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden verwoorden (SMART);
  6. Het geheel verwoorden tot een verhalend en actief plan van aanpak;
  7. Pre-beoordeling van de plannen door een dossierspecialist;
  8. Professionele vormgeving van uw inschrijving;
  9. Evaluatie van het inschrijfproces en het resultaat;

Op de dienstenpagina ziet u hoe wij u concreet kunnen ondersteunen maar u kunt natuurlijk ook bellen voor een persoonlijk gesprek.

Direct advies