Strategisch aanbestedingsadvies

123aanbesteding: Met scenarioplanning structureel succesvol met strategisch aanbestedingsadvies

De Nederlandse overheden kopen via een aanbesteding voor meer dan 70 miljard euro aan producten en diensten in. Het totale volume aan aanbestedingen is zo groot dat u niet alleen één aanbesteding wil winnen, u wil een stabiel marktaandeel! Op basis van uw (meetbare) doelstellingen en visie ondersteunen onze consultants klanten met expertise, kennis en advies, kortom met strategisch aanbestedingsadvies. Doormiddel van scenarioplanning brengen onze adviseurs potentie, kansen en risico's helder in kaart.

Uw marktaandeel vergroten in de markt van (semi) overheden en publieke organisaties begint met een doordachte strategie. Daarvoor is het nodig om kritisch te kijken naar uw markt, missie, middelen en de toekomstige aanbestedingsscope. Doormiddel van analyse brengen wij aanbestedingskansen, technische- & maatschappelijke ontwikkelingen en aanbestedingsrisico’s helder in beeld. Onze aanbestedingsexperts geven strategisch aanbestedingsadvies op basis van deze heldere en duidelijke analyses.

Structureel meer omzet uit aanbestedingen

Een aanbestedingsadviseur kan doormiddel van onze Quick Scan en strategisch aanbestedingsavies de hoeveelheid relevante aanbestedingen per jaar inclusief het gemiddelde financiële volume in beeld brengen. Vervolgens beoordelen onze adviseurs aanbestedingen in welke mate uw operationele inrichting past bij de meest voorkomende selectiecriteria. Het resultaat van onze Quick Scan aanbestedingen is:

  • Het gemiddeld aantal relevante aanbestedingen per jaar;
  • Potentiele omzet van de gemiddelde aanbesteding;
  • Inschatting van de geschiktheid van uw organisatie in relatie tot de aanbestedingen;
  • Inschatting van uw gemiddelde scoringskans bij het inschrijven.

Inschrijven op (Europese) aanbestedingen

Als u, op basis van de door onze adviseurs aangeleverde informatie, beslist om in te schrijven op een (Europese) aanbesteding komen wij binnen 48 uur in actie. Hierbij hanteren wij een minimale bid/ no bid beslissing van 14 dagen voorafgaande een aanbestedingsdeadline. Op basis van onze aanbestedingsexpertise, de door aangeleverde informatie en de gezamenlijk opgestelde meerwaarde plannen ontstaat tijdig de door de aanbestedende dienst gewenste offerte (inschrijving op de aanbesteding). Sinds 2012 zijn adviseurs van ons aanbestedingsadviesbureau succesvol bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Dit blijkt uit het feit dat wij voor onze klanten al voor meer dan 32 miljoen euro aan omzetgroei hebben gerealiseerd.

Structurele analyse voor verbetering

Nadat onze adviseurs het inschrijfresultaat van de aanbesteding hebben besproken met de aanbestedende dienst analyseren wij de opstelde offerte die is ingediend bij de aanbesteding. Scoringspercentages worden per plan en/ of criterium geanalyseerd zodat elke offerte tegelijkertijd een leerkans/ verbeterplan wordt, ook als de aanbesteding is gewonnen:
  • Scoringspercentage per plan?
  • Beoordeling van de calculatie?
  • Wie waren de concurrenten?
  • Voor welk bedrag is de order gegund?
  • Op welke termijn (concrete datum) moet de aanbestedende dienst opnieuw aanbesteden?
  • Controle van alle aannames.

Verhogen van het scoringspercentage/ verlagen van transactiekosten

Elke inschrijving op een (Europese) aanbesteding kost veel tijd, geld en moeite, daarom is doorlopende focus op het scoringspercentage van belang. Immers hoe hoger het scoringspercentage, hoe lager uw commerciële kosten ten opzichte van de gerealiseerde omzet wordt. Daarom hebben onze adviseur hier een scherp ook voor en zijn wij ook bereid om hier concrete Kritieke Prestatie Indicatoren over af te spreken (KPI).

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op! Wij staan u graag te woord.

Uw gids en partner bij aanbestedingen

Adres


Smetanastraat 10
3816 AZ Amersfoort

085 - 303 72 75
KvK: 54304385

Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok