Schoonmaak­aanbesteding

Schoonmaakaanbesteding. Het inschrijven op aanbestedingen is een tijdrovende en ingewikkelde klus voor menig schoonmaakbedrijf. Maar als je wil groeien ontkom je er niet aan. Ministeries, gemeenten, provincies, zelfstandig bestuursorganen (ZBO) en (semi)overheden kopen nu eenmaal schoonmaak in via een onderhandse of openbare aanbesteding. Een aanbestedingsspecialist van 123Aanbesteding heeft een persoonlijke aanpak en ondersteunt u met een luisterend oor, expertise en praktisch. Wij denken met u mee maar vormen ook een kritisch klankbord. 

 

Trends en ontwikkelingen in de schoonmaakbranche

In de schoonmaakbranche spelen de nodige aanbestedingstrends. De meeste trends komen voort uit algemene en maatschappelijke ontwikkelingen zoals arbeidsparticipatie specifieke doelgroepen, duurzaamheid en leeftijdsbeleid. Voorbeelden van technologische trends in een schoonmaakaanbesteding zijn het genereren, analyseren en gebruiken van data en de inzet van schoonmaakrobots. Een andere trend is de verandering van werkplekken naar een plek waar je naast jouw woning graag naar toe gaat. Om medewerkers en gasten te verbinden is identiteit en imago van uw organisatie steeds belangrijker om goed te scoren in een schoonmaakaanbesteding. Waar staat de opdrachtgever en uw organisatie voor? Welke thema’s en idealen zijn vanuit een visie herkenbaar en waar kunnen de verschillende belanghebbenden op inspelen? Naast werkvormen en werkplekken speelt het serviceniveau een belangrijke rol in een schoonmaakaanbesteding. Gebouwen zijn steeds meer gericht op de gezondheid en het welzijn van de gebouwgebruiker, de mens. Een laatste duidelijke trend is de behoefte aan continue verbetering en vernieuwing van bestaande werkwijzen. Dit leidt tot andere inkoopmethoden, aanbestedingsstrategieën en contractvormen met vernieuwende Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI) in schoonmaakaanbestedingen. Dit laten wij allemaal meewegen bij onze aanpak van een aanbesteding schoonmaak.

 

Wel of niet inschrijven op die schoonmaak aanbesteding? (bid/ nobid)

De strijd tussen schoonmaakbedrijven om een aanbesteding schoonmaak te winnen is groot. Het inschrijven op een aanbesteding kost veel tijd en moeite. Niet alleen van onze tekstschrijvers, tendermanagers en adviseurs maar ook van uw organisatie. Daarom is het erg belangrijk om alleen in te schijven op een aanbesteding als dit ook een realistische kans van slagen heeft. Focus op kwaliteit, niet op kwantiteit. Daarom start ons aanbestedingsadviesbureau elk traject met een concreet bid/ nobid advies. Schrijf alleen in als uw bedrijf voor deze specifieke aanbestedende dienst aantoonbaar meerwaarde kunt bieden.

Het tendermanagement van de schoonmaakaanbesteding

De beslissing genomen om in te schrijven? Er zijn meerdere mensen bij zo’n inschrijving betrokken. Naast natuurlijk het maken van meerdere (proef-)calculaties en teksten, is er meestal ook een schouw. Onze dienstverlening rondom het inschrijfproces van de aanbesteding noemen wij tendermanagement. Uw organisatie levert de inhoudelijke kennis, expertise, calculaties. Onze tendermanagers zijn verantwoordelijk voor het managen van het aanbestedingsproces, voor tendermanagement dus. Wij beheren het aanbestedingsplatform, het proces, de deadlines, actielijsten en doen het versiebeheer. Door onze aangescherpte methode en slimme aanpak heeft u met minder inspanning en tijd een beter resultaat.

Emvi-tekstschrijvers voor de maximale Emvi-score

Tekstschrijvers van 123Aanbesteding hebben niet alleen actuele vakkennis, een kritische blik en de wil om te winnen. Zij begrijpen daadwerkelijk uw branche. Omdat onze tekstschrijvers niet werken op uw werkvloer maar wel het gehele aanbestedingswerkveld van binnen en buiten kennen, zijn zij in staat om de juiste vragen aan u en uw mensen te stellen. Zo komt de relevante informatie voor deze schoonmaakaanbesteding boven tafel. Met onze unieke methode wordt deze informatie met frisse blik verwoordt tot een helder plan van aanpak. Ook duidelijk voor de ambtenaren in de beoordelingscommissie die zelf niet in het betreffende vakgebied werken. Elk plan is uniek in verwoording van uw meerwaarde en is specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden (SMART) opgesteld.

Organisatieadvies om duurzaam uw score te verbeteren

Het totale volume aan schoonmaakaanbestedingen is zo groot dat u niet alleen maar één aanbesteding schoonmaak wil winnen, u wilt een stabiel marktaandeel! Daarvoor is het nodig om kritisch te kijken naar uw markt, visie, missie en middelen. De aanbestedingsmarkt staat niet stil en elk jaar worden eisen van aanbestedende diensten steeds strenger. Het gebeurt zelfs dat een hele benadering van een dienstverlening verandert. Voor een duurzaam succesvolle marktbenadering is het belangrijk om technische en maatschappelijke ontwikkelingen te volgen om trends te ontdekken en te benutten. Onze expertise is ontstaan in meer dan 8 jaar ervaring met het inschrijven op aanbestedingen. De gerealiseerde omzetgroei voor onze klanten is €40+ miljoen Euro. Onze consultants dagen u uit en laten u nadenken over de eigen organisatie, actuele ontwikkelingen en de markt. Onze kennis is uw voordeel.

Zo maximaliseren wij uw winkansen

  • Analyse van de selectiecriteria en gunningscriteria;
  • Analyse van de relevante aspecten van uw organisatie;
  • Concreet en realistisch bid/no-bid advies;
  • Samen uw meerwaarde identificeren en uitlichten;
  • Maatregelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden verwoorden (SMART);
  • Het geheel verwoorden tot een verhalend en actief plan van aanpak;
  • Pre-beoordeling van de plannen door een dossierspecialist;
  • Professionele vormgeving van uw inschrijving;
  • Evaluatie van het inschrijfproces en het resultaat;

Uw branche - onze expertisegebied

Eerste scoringskans analyse en bid/ no bid advies direct bij het intakegesprek. Onze adviseur maakt een inschatting van uw scoringskansen, bij positief bid/ no bid advies krijgt u inschatting van onze kosten inclusief oplevertermijn.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op! Wij staan u graag te woord.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok