Schoonmaak­aanbesteding

In Nederland komt een aanbesteding schoonmaak circa 250-maal per jaar voor. Dit zijn zowel onderhandse als openbare schoonmaakaanbestedingen. Zo kopen Ministeries, gemeenten, provincies en overige (semi)overheden de schoonmaak van gebouwen in. Sinds 2012 hebben onze aanbestedingsadviseurs voor meer dan 10 miljoen Euro aan omzet via een aanbesteding schoonmaak binnengehaald voor onze klanten.

 

De belangrijke ontwikkelingen in  een schoonmaakaanbesteding

In de schoonmaakbranche spelen de nodige aanbestedingstrends. De meeste trends komen voort uit algemene en maatschappelijke ontwikkelingen zoals arbeidsparticipatie specifieke doelgroepen, duurzaamheid en leeftijdsbeleid. Voorbeelden van technologische trends in een schoonmaakaanbesteding zijn het genereren, analyseren en gebruiken van data en de inzet van schoonmaakrobots. Een andere trend is de verandering van werkplekken naar een plek waar je naast jouw woning graag naar toe gaat. Om medewerkers en gasten te verbinden is identiteit en imago van uw organisatie steeds belangrijker om goed te scoren in een schoonmaakaanbesteding. Waar staat de opdrachtgever en uw organisatie voor? Welke thema’s en idealen zijn vanuit een visie herkenbaar en waar kunnen de verschillende belanghebbenden op inspelen? Naast werkvormen en werkplekken speelt het serviceniveau een belangrijke rol in een schoonmaakaanbesteding. Gebouwen zijn steeds meer gericht op de gezondheid en het welzijn van de gebouwgebruiker, de mens. Een laatste duidelijke trend is de behoefte aan continue verbetering en vernieuwing van bestaande werkwijzen. Dit leidt tot andere inkoopmethoden, aanbestedingsstrategieën en contractvormen met vernieuwende Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI) in schoonmaakaanbestedingen. Dit laten wij allemaal meewegen bij onze aanpak van een aanbesteding schoonmaak.

Hulp bij een schoonmaakaanbesteding

Het inschrijven op een schoonmaakaanbesteding vereist specialistische kennis. Bij 123aanbesteding hebben onze adviseurs veel ervaring met het inschrijven en winnen van een aanbesteding schoonmaak voor (semi)overheden en het bedrijfsleven. Sinds 2012 ondersteunt adviesbureau 123aanbesteding inschrijvende schoonmaakbedrijven, in deze periode hebben onze adviseurs aanbestedingen voor meer dan 10 miljoen euro aan schoonmaak omzet binnen gehaald. Daarnaast is ons adviesbureau betrokken geweest bij diverse projecten voor kwaliteitsverbetering in de schoonmaakbranche. Dit doen wij ook graag voor u.

Zo maximaliseren wij uw winkansen

  • Analyse van de selectiecriteria en gunningscriteria;
  • Analyse van de relevante aspecten van uw organisatie;
  • Concreet en realistisch bid/no-bid advies;
  • Samen uw meerwaarde identificeren en uitlichten;
  • Maatregelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden verwoorden (SMART);
  • Het geheel verwoorden tot een verhalend en actief plan van aanpak;
  • Pre-beoordeling van de plannen door een dossierspecialist;
  • Professionele vormgeving van uw inschrijving;
  • Evaluatie van het inschrijfproces en het resultaat;

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op! Wij staan u graag te woord.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok